KJØPSVILKÅR

INNLEDNING 

BRUKEN AV DETTE NETTSTEDET OG ALT SALG GJORT AV OSS, DELEPE, TIL DEG SOM KUNDE,(«KUNDEN») STYRES AV DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE («VILKÅRENE OG BETINGELSENE»), MED MINDRE NOE ANNET ER DET JURIDISKE. TIL KUNDEN SKRIFTLIG. DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSER, SAMMEN MED DIN ORDRE OG BESTILLINGSBEKREFTELSE, UTGJØR HELE AVTALEN FOR KJØPET MELLOM DELEPE OG KUNDEN.

PARTENE

Selger er Vandelepe AS, O.H bangs vei 17, 1363 Høvik og betegnes i det følgende som Delepe.

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

AVTALEINNGÅELSE

 

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til Delepe og Delepe har bekreftet, ved å sende en ordrebekreftelse og Kjøper har mottatt ordrebekreftelsen fra Delepe.

Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra Delepe i bestillingsløsningen i nettbutikken. Slike feil kan være lagerstatus på en vare (at varen er utsolgt eller ikke finnes på lager), feil i beskrivelse av et produkt eller dets tekniske spesifikasjon, feil i pris eller lignende. Delepe påberoper seg retten til rette og korrigere feil til enhver tid. Dersom du har bestilt en vare med feil pris, vil Delepe vente med å sende varen til deg før du har godkjent oppdatert og riktig pris. Bilder på delepe.no er ment som illustrasjoner og ikke en 100% gjengivelse av produktet.

AVTALE

1. Avtalen består av disse salgsbetingelsene, opplysninger gitt i bestillingsløsningen og eventuelt særskilt avtalte vilkår. Ved eventuell motstrid mellom opplysningene, går det som særskilt er avtalt mellom partene foran, så fremt det ikke strider mot ufravikelig lovgivning.

2. Avtalen vil i tillegg bli utfylt av relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp av varer mellom næringsdrivende og forbrukere.

3. For å kunne foreta et kjøp på delepe.no eller våre tilknyttede nettstedet må du være fylt 18 år og besitte myndighet til å inngå skriftlige, juridisk bindende avtaler og du må akseptere Vilkårene. Ved å godkjenne vilkårene forplikter du deg til å følge disse i sin helhet samt godkjenner at du har lest igjennom informasjon om personopplysninger og samtykket i bruken av personopplysninger, informasjonskapsler og Personvernpolicy som gjelder for Delepe.

4. Det er kjøpers ansvar å oppgi korrekte opplysninger når han/hun skal gjennomføre kjøp eller opprette konto. Kjøper er ansvarlig for at sikkerheten omkring konto er ivaretatt ved å opprette passord som er sikre og forsikre at ikke uvedkommende får tilgang til dette. Økonomisk tap eller annen ulempe som følge av misbruk av kjøpers konto kan ikke legges på Delepe, så fremt det ikke skyldes feil eller forhold direkte tilknyttet Delepe. Ved mistanke om misbruk forbeholder Delepe seg retten til å stenge eller endre konto og i verste fall kreve økonomisk oppreisning.

5.  Alt innhold på Delepe.no inkludert bilder, tekst, logoer, firmanavn, grafikk, profiler, produktbeskrivelser og produktnavn kan ikke anvendes, kopieres eller gjengis uten skriftlig samtykke fra Delepe.

BETALING

Vi godtar betaling med Visa, MasterCard, faktura og Vipps. 

Delepe kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra Delepe til kjøperen. Ved betaling med faktura, blir fakturaen til kjøperen utstedt ved forsendelse av varen. Betalingsfristen fremgår av fakturaen og er på minimum 14 dager fra mottak. Ved betaling med faktura kan Delepe eller våre samarbeidspartner foreta en kredittsjekk – dette vil du da blir opplyst om. Kjøpere under 18 år kan ikke betale med etterfølgende faktura. 

PRIS

Alle priser på delepe.no kan endres uten varsel. Alle varer vil bli fakturert til prisen som var gjeldene på bestillingstidspunktet. Vi forbeholder oss retten til, etter eget skjønn, når som helst å endre eller avslutte kampanjer, sjangere og størrelser.

Alle priser inkluderer mva.

Vi gjør oss oppmerksom på at det kan forekomme feil på priser og informasjon. Alle bestillinger er avhengig av tilgjengelighet fra tid til annen. Vi forbeholder oss retten til å kansellere et salg av varer etter at en kjøpsordre er lagt inn av kunden i tilfelle varene ikke er tilgjengelig på tidspunktet for levering.

KLARNA

I samarbeid med Klarna Bank AB(publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, tilbyr vi følgende betalingsmetoder. Betalingen går alltid direkte til Klarna.

  • Faktura: Forfallsdato er 14 dager fra tidspunktet varene er sendt ut. 

Fakturavilkårene finner du her

  • Konto: Klarna Konto er en rammekreditt fra Klarna som gir forbrukere mulighet til å betale sine kjøp i månedlige avdrag med 1/24 (minimum 95 NOK) av totalbeløpet. Mer informasjon om Klarna Konto, samt alminnelige fakturavilkår og standardiserte europeiske opplysninger om forbrukerkreditt finner du her

Her finner du mer informasjon om Klarna, og her kan du lese brukervilkårene deres. Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring

 

LEVERING

Når du handler kunst hos Delepe.no har vi flere alternativer for levering.

  • Hente i våre lokaler på O.H bangs vei 17 i 2 etg. Dette er gratis og du vil få en melding når kunsten kan plukkes opp. Dersom kunsten skal rammes inn vil vi sende det til Høvik rammeverksted før det er klart for å plukkes opp. Det betyr at det kan ta inntil 1-2 uker før kunsten kan hentes. 

  • Levering hjem: Oslo/Viken. Vi leverer hjem ved kjøp av kunst over 6000 kroner i en radius på 15 km fra O.H bangs vei 17.

  • Levering med posten. Mindre prints uten ramme sendes med posten. Priser på posten for levering starter på 189 kroner. Du vil bli tilsendt kunsten innen 14 virkedager avhengig av om kunstverket er ferdig signert og nummert. 

  • Levering av større kunstverk utenfor Oslo/Viken leveres med sjåfør som spesialsending til avtalt tidspunkt prisene vil variere fra 600kr - 3000kr avhengig av størrelse på kunstverket

Kunden er ansvarlig for alle frakt- og fraktkostnader, med mindre annen informasjon er gitt. Våre leveringstider er normalt rundt 14 dager, med forbehold om tilgjengelighet. Bring Posten og PostNord vil utføre alle bestillinger innenlands. NB! Helge/helligdags-bestillinger sendes førstkommende virkedag.

Vi vil sørge for at varen som bestilles av kunden, leveres til adressen som er angitt i kundens bestilling. Leveringsdatoen angitt i ordrebekreftelsen vår eller, hvis ingen dato er angitt i ordrebekreftelsen, innen 5 virkedager etter datoen for ordrebekreftelsen, (hvis ikke en forhåndsdato er gitt). Vær imidlertid oppmerksom på at vi ikke kan garantere levering innen den aktuelle datoen. 

Dersom pakken ikke blir hentet på avtalt sted og kunden ønsker ny levering vil kostnader ifbm ny utsendelse som hovedregel tilfalle kunde. Uavhentede pakker belastes med et gebyr på 250,- pluss frakt. Dette for å dekke kostnader for frakt tur/retur, håndtering og emballasje. Kunden er selv ansvarlig for at det oppgis korrekt adresse og mobilnummer slik at vi får varslet deg når pakken er klar til utlevering.

ANGRERETT

 1. Med mindre avtalen er unntatt fra angrerett, kan kjøperen angre kjøpet av varen i henhold til angrerettloven.

2. Kjøperen må gi Delepe melding om bruk av angreretten innen 14 dager fra fristen begynner å løpe. I fristen inkluderes alle kalenderdager. Dersom fristen ender på en lørdag, helligdag eller høytidsdag forlenges fristen til nærmeste virkedag. Angrefristen anses overholdt dersom melding er sendt før utløpet av fristen. Kjøper har bevisbyrden for at angreretten er blitt gjort gjeldende, og meldingen bør derfor skje skriftlig (angrerettskjema, e-post eller brev).

Angrefristen begynner å løpe:

Ved kjøp av enkeltstående varer vil angrefristen løpe fra dagen etter varen(e) er mottatt.

3. Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake til Delepe uten unødig opphold og senest 14 dager fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen.

4. Delepe er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesummen til kjøperen uten unødig opphold, og senest 14 dager fra Delepe fikk melding om kjøperens beslutning om å benytte angreretten. Delepe har rett til å holde tilbake betalingen til han har mottatt varene fra kjøperen, eller til kjøper har lagt frem dokumentasjon for at varene er sendt  tilbake. Pengene betales tilbake med samme betalingsmetode som kjøper brukte til å betale for varen

Angrerett gjelder ikke for personlige bilder og plakater eller så kalte Print on Demand bilder da disse produseres på bestilling fra kjøper.

RETUR

Retur - 14 dager åpen retur, alle varer som returneres for refusjon må være ubrukt med originalemballasje inntakt og må følge med et utfylt angrerettskjema. Du kan enkelt nå oss på post@delepe.no for å avtale retur, om ikke annet er avtalt er du selv ansvarlig for returkostnadene. Vær vennlig å ta hensyn til miljøet før du returnerer en vare. 

REKLAMASJON OG KLAGER
Alle varer inspiseres før levering. Skulle varen allikevel være skadet eller feilaktig sendt når den ankommer kunden påtar vi oss i samsvar med gjeldene kjøpslover å rette opp feilen uten ekstra omkostninger. Du må alltid kontakte oss for godkjenning før du returnerer en mangelfull vare.
Klagen skal sendes umiddelbart etter at mangelen er oppdaget. Du har 2 års reklamasjonsrett på varer kjøpt på delepe.no. Din ordrebekreftelse gjelder som garantibevis.
 
HVORDAN GÅ FREM MED REKLAMASJON
Eventuelle feil og mangler skal alltid rapporteres til post@delepe.no der du sender bildet av varen og  oppgir fult navn, adresse, e-postadresse, ordrenummer og beskrivelse av feilen.
Hvis vi ikke klarer å rette opp feilen eller levere lignende produkt refunderer vi deg for den mangelfulle varen i samsvar med gjeldende kjøpslover. Vi står for returfrakten for godkjente klager.
Vi forbeholder oss retten til å avvise en reklamasjon dersom varen ikke er skadet, er mangelfull eller lignende i samsvar med gjeldene kjøpslover. Ved reklamasjon følger vi norske lover.

 

VARSEL OM MANGEL - KJØPERENS RETTIGHETER OG REKLAMASJONSFRIST

Kunden er alltid ansvarlig for å inspisere varen ved mottak. Hvis det foreligger en mangel ved varen må kjøper innen rimelig tid etter at den ble oppdaget, gi Delepe beskjed. Kjøper har alltid reklamert tidsnok dersom det skjer innen 2 mnd. Fra mangelen ble oppdaget. Reklamasjon kan skje senest to år etter at kunden overtok varen. Dersom varen er mente å vare vesentlig lenger enn to år, er reklamasjonsfristen fem år.  

Dersom varen har en mangel og dette ikke skyldes kunden eller forhold på kundens side, kan kunden i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 6 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, velge mellom retting og omlevering, kreve prisavslag, kreve avtalen hevet og/eller kreve erstatning  fra selgeren.

Angrerett eller bytterett gjelder ikke personlig plakater, rammer på mål og bestillingsverk da de tilpasses og trykkes på bestilling. Kravet kan rettes til post@delepe.no. (Vennligst oppgi ordrenummeret i e-postens emnelinje).

FORCE MAJEURE

Vi tar ikke ansvar for forsinkelser/feil på grunn av omstendigheter utenfor selskapets kontroll (Force Majeure). Disse omstendighetene kan for eksempel være arbeidskonflikt, brann, krig, myndighetsvedtak, pandemi, redusert eller manglende levering fra leverandøren.

Videre påtas det ikke noe ansvar for endringer i produkter/produktegenskaper som er endret av respektive leverandør og /eller andre faktorer utenfor vår kontroll.

KUNSTAVGIFT & MVA

Formidling av kunstverk, Delepe formidler kunst på vegne av kunstnere. Delepe påtar seg på kunstnerens vegne og i kunstnerens navn å formidle salg av alle kunstverk av kunstneren som kunstneren ferdigstiller og signerer i løpet av avtaleperioden.

Avtalen er beregnet på formidlingssalg, hvor Delepe har tatt på seg tjenesten å selge kunstverk på vegne av kunstneren. Det er et viktig å poengtere at Delepe selger kunstverk i kunstnerens navn, da dette er en forutsetning for at det foreligger formidlingssalg.

Kunstverk selges i kunstnerens eget navn, og formidles av Delelpe som mellommann. Formidling av kunstverk for kunstneren er unntatt for merverdiavgiftsplikt etter merverdiavgiftsloven § 3-7 (5).

For all annen MVA-pliktig omsetning, som innramming, frakt, brukskunst, smykker, spesifiseres MVA-beløpet på i et eget felt.

For deg som kunde betyr dette at du handler av kunstneren, som da er å anse som kontraktsmotpart, med Delepe som mellomledd. Eventuell reklamasjon og angrerett på kunstverkene ved slik omstendigheter er Delepes ansvar.  

KUNSTAVGIFT

Etter lov om avgift på omsetning av billedkunst m.m. av 4. november 1948 nr. 1 (kunstavgiftsloven) skal kjøpere av kunstverk betale en avgift på 5 % som skal innbetales til Kunstnernes Hjelpefond. Kunstavgiften administreres av Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH). Det skal ikke betales kunstavgift på salg av kunstverk under 2000 kroner. Avgiften kommer i tillegg til salgsprisen og skal bæres av kjøperen. Delepe har ansvar for å opplyse kjøpere om avgiften, innkreve den, og innbetale avgiften til BKH. Betalingsinformasjon kan enkelt finnes på www.kunstavgiften.no.

 

PRODUKTINFORMASJON

Vi reserverer oss for eventuelle trykkfeil på nettstedet samt utsolgte varer ved bestillings tidspunktet. Vi garanterer ikke at bildene gjenspeiler det nøyaktige utseendet til varen da en viss fargeforskjell kan forekomme avhengig av skjerm, fotokvalitet og oppløsning. Vi gjør alltid vårt beste for å eksponere varen så nøyaktig som mulig.

 

ENDRINGER AV VILKÅRENE

Delepe forbeholder seg retten til å foreta endringer i Vilkårene når som helst.

 

TVIST OG VALG AV LOV

Ved tilfeller tvist ikke kan løses mellom selskapet og kunden kan du som kunde henvende deg til Forbrukerrådet. For innbyggere i et annet EU/EØS-land enn Norge kan lager sendes online via Forbruker Europa sin side. Ved tvist følger vi avgjørelser fra Forbrukerrådet eller korresponderende tvistemålsorgan.

Tvister om tolkning eller anvendelse av disse generelle vilkårene skal tolkes i samsvar med norsk rett og lov.

 

Vandelepe AS

O.H bangs vei 17, 1363 Høvik

Org.nr. 828 642 952

Ønsker du å komme i kontakt med oss, kan du sende en e-post til: post@delepe.no